Tekst

Velkommen til Kirke Care Hillerød!


Kirke Care Hillerød er 17 folkekirker, frikirker og kirkelige foreninger i og omkring Hillerød.


Kirke Care Hillerød har et fælles ønske om  at være nærværende ressource i lokalsamfundet.


Kirke Care Hillerød ønsker at bidrage med nærvær, lydhørhed og omsorg i Hillerøds natteliv.


Vi tror, Kirke Care som nyt fælleskirkeligt initiativ er godt og sundt og livsbekræftende - både for lokalsamfund og for kirker. Og vi glæder os over positivt samarbejde med Natteravne, kommune og politi.Velkommen til Kirke Care Hillerød!

Nyt undervisningsforløb

Nyt undervisningsforløb i Hillerød for Kirke Care frivillige (Hold 3) i efteråret 2014 - åben for tilmelding nu. Se mere under: undervisning


Kontakt:

Thyge Enevoldsen, Grønnevang

hillerod@kirkecare.dk / tlf. 30595157

Citat


Der hvor kirkerne er med i det kriminalitetsforebyggende arbejde, der virker det !  Og dét er ikke et spørgsmål om tro. Dét kan dokumenteres.”

Citat Svenn Petersen, leder af SSP Hillerød og kriminolog.

Artikel i Frederiksborg Amtsavis d 19.8.2014


Kirke Care har lavet landsforening

Landsforeningen Kirke Care Danmark så dagens lys i onsdags med Torben Ebbesen fra Ullerød Kirke som formand og Martin Lorentzen fra Frikirken Hillerød som næstformand.

- Vi har lavet en landsforening, så vi har en platform at stå på, hvis man andre steder laver Kirke Care, for det er vigtigt, at konceptet er det samme, siger Thyge Enevoldsen fra Grønnevang Kirke, der sidste år var initiativtager til at etablere Kirker Care i Hillerød og i dag er koordinator.

Og der er stor chance for, at Kirke Care spreder sig, for i denne uge skal Thyge Enevoldsen og engelske Tony Winter, der var med til at etablere Street Pastors i Manchester og inspirerede Grønnevang-præsten til at gå i gang med Kirke Care i Hillerød, ud i landet. De skal besøge blandt andet Amager ogf Aarhus for at fortælle om organisationen, der er på gaden hver anden fredag og hver lørdag nat i Hillerød og således supplerer Natteravnene, der går på gaden fredag og lørdag aften.

Den 1. juni fejrede Kirke Care i Hillerød ét års fødselsdag, og organisationen består af 17 folkekirker, frikirker og kirkelige foreninger. Der er godt 30 frivillige, der har fået undervisning i 25-30 timer af SSP, politiet og Natteravnene - de fleste i alderen 40-80 år.

Unge har værdi

- Vi er på gaden for at skabe tryghed, men også for at vise de unge, at de har værdi. Og hvis nogen har brug for hjælp, så er vi der, siger Thyge Enevoldsen.

- Vi er ikke på gaden for at missionere, men hvis nogen af de unge ønsker en samtale, så siger vi ikke nej, men det sker på deres initiativ, og de sætter dagsordenen, fortsætter Thyge Enevoldsen, der understreger, at Kirke Care har et meget tæt samarbejde med Vivi og Tommy Wøldike, der står for Natteravnene.

  1. -Vi arbejder tæt sammen og mødes fast hver tredje måned, og vi er blevet budt velkommen af Natteravnenes Landsformand, ligesom jeg også sidste år holdt foredrag på deres årsmøde for instruktører og lokalformænd, siger Thyge Enevoldsen, der oplever en fantastisk stemning, når han sammen med en eller to af sine Kirke Care-kolleger går på gaden.

  2. -Det er simpelthen så sjovt, og vi er blevet taget rigtig godt imod af de unge. Vi har vand, slikkepinde, regnslag, plaster og ballarinasko, som vi har fået billigt i Føtex, og som pigerne er glade for, når de ikke kan klare at gå i stilletterne længere. Er der en lidt anspændt stemning, kan vi spørge folk, om de er ok. Og vi kan også blive kontaktet af dørmænd, hvis de oplever en person, som ikke har det så godt, siger Thyge Enevoldsen og fortsætter:


  1. -Vi oplever det som enormt trygt på gaden, og alle møder os positivt. Vi kan også tage os af de lidt ældre, der er kommet i byen, eller psykisk syge, der ikke skal være der, og sørge for, at de kommer hjem i en taxa.


Kirke Care samarbejder med SSP i Hillerød og også med Nordsjællands Politi. Der er lavet en partnerskabsaftale mellem politiet og Kirke Care, og aftalen er underskrevet af politidirektør Finn Borch Andersen, Nordsjællands Politi, og Thyge Enevoldsen, koordinator for Kirke Care. Kontaktperson hos politiet er specialkonsulent Christian Have.


”Vi er glade for samarbejdet med Kirke Care, fordi vi kan se, at det skaber tryghed på gaden. Politiet kan jo ikke være alle steder og på gaden hele natten i Slotsgade. Men Kirke Care er i Slotsgade og spotter personer, der måske har fået for meget at drikke eller på anden måde er kommet ud af kurs, og får hanket op i dem, siger Christian Have og fortsætter:


- De er tryghedsskabende, for nogle gange er der på gaden mangel på ansvarsfulde voksne, som kan tænke klart.

Nordsjællands Politi ser gerne, at Kirke Care bliver udbredt til andre politikredse og har lavet en anbefaling, folkene fra Kirke Care kan tage med, når de som Thyge Enevoldsen og Tony Winter er ude i andre sogne eller kommuner for at fortælle om Kirke Care.


- Jeg er i løbende dialog med Thyge. Og der er ingen tvivl om, at hvis ikke Kirke Care er på gaden, ville vi få flere sager. De tager luften ud af mange konflikter, så de ikke når at blive til sager, vurderer Christian Have fra Nordsjællands Politi.

News

Natteravnenes sekretariatschef, Erik Thorsted, siger velkommen til Kirke Care


Læs mere under news